August 6, 2013

Serah Diri untuk Induse 40weeks


Assalamualaikum...

Pagi tadi, 6/8/2013, Nurul pergi HTAA
sebab Doc suruh masuk wad

Serah diri sebab dah 40minggu..
Nurul dah tau kena Induse, ada kencing manis masa mengandung..

Mana taknya, coklat dan icecream tak dapat dipisahkan...
Makin menjadi-jadi adala..



Pagi tadi, ayah Nurul temankan pergi Hospital.
Husband dah balik Puchong..




Sempat lunch lauk Hospital sementara menunggu Doc 
buat lawatan petang..
Harap-harap boleh balik...

SAYA NAK RAYA DULU...
TAKMAU RAYA KAT HOSPITAL!!




Tiba ada seseorang datang menegur, rupanya kawan di 
INSTAGRAM...

Tak pernah bertemu, hanya bersembang di IG je,,

Bea dah kena Induse pagi tadi...

Masa ni, Bea tengah sakit. Nurul temankan dia jalan untuk
 jalan buka dan permudahkan proses bersalin nanti...

Doctor Pakar dah buat lawatan, sekali datang, hampir 10orang 
kerumum katilku...
Seorang Nurse baca detail, sebab apa masuk wad and bla bla bla....

Bila Pakar tanya kenapa masuk wad, Nurul jawablah
Saya ada GTT, Doc suruh masuk wad.
Tapi saya xda sakit apa pun lagi..

Diorang buat analisis jantung baby, 
punyalah bising alat tu..
Nurse suruh gerak baby dalam perut sebab jantung dia
selari je.. Means baby tengah tidur masa tu..
Kalau tak ok jantung baby, Doc Pakar tak bagi balik..

Puas pulak nak gerak baby..
Geletek sana sini...

Perkara baru buat diri Nurul...
Nak gelak, tapi layan je...


Nasib baik Doc bagi balik.. sempat la raya dulu...

sambil tunggu documen keluar hospital, kita minum petang dulu la ye...



BYEBYE Hospital...

Lepas raya saya datang balik...

No comments:

Post a Comment