August 23, 2013

Bersalin Induse


Assalamualaikum...

Nurul belum bersalin lagi...

Pagi-pagi dalam pukul 7.30 dah masuk ubat dah...

Suami sampai, terus bagitau dah masuk ubat.

so....

Kena duduk tegak tanpa bergerak selama sejam dan

tunggu sakit...

boring la tunggu macam ni...


dalam pukul 12 tengah hari macam tu, 
barulah terasa sakit...

Allah saje yang tau macam mana rasa sakit tu...







Ni semua gambar adik nurul yang ambik..
Dia kata tuk simpanan dan senang nak tunjuk kat anak bila dia besar nanti..

Suami duk tolong urut kaki lah, pinggang lah...
pastu duk suruh sabar la..



Dalam pukul 2 macam tu, Doc panggil nak check jalan, 
Jalan baru 2cm..

then ajak umi pegi toilet, masa tu rasa ada bunyi macam 
''ketak'' barulah tau, air ketuban dah pecah...
pastu ada darah keluar...

Bila dah rasa sakit sangat, suruh husband panggil nurse...

rasa macam baby nak keluar anytime je...


No comments:

Post a Comment