April 6, 2013

BIOZONE FOOD PURIFIER



Apa Biozone Food Purifier tu?


Apa fungsinya?
Macam mana nak guna?
Harga berapa? 
Mahal ke tak?
Berbaloi ke nak beli?

20130127-170711.jpg
Biar saya explain dulu tentang produk Biozone Food Purifier ni, ok…
FOOD CHECK
Bila dah tengok video tu, agak-agak makanan yang masuk perut kita, suami kita, anak-anak atau ahli keluarga kita bersih dan selamat tak? Lagi-lagi ayam dan seafood, agak ngeri tengok tindak balas bubbling itu.
Kita semua sedia maklum makanan zaman sekarang mengandungi terlalu banyak pembunuh senyap (silent killers). Macam mana kita nak extract (asingkan) bendasing- bendasing yang sukar nak nampak tu? Haa, kita ada cara.
Tapi, apa sebenarnya isi kandungan bendasing tu?
20130127-075158.jpg
Kalau nak tahu, dalam tu terdapat pelbagai jenis antibiotik yang disuntik pada badan ayam komersial, bahan pengawet – formaldehyde (a colourless poisonous gas) yang disembur pada makanan sejukbeku seperti daging, ikan atau seafood untuk menampakkan kesegaran, formaldehyde juga adalah agen terpenting untuk mengawet mayat…erkkk :( pesticides atau racun serangga yang disembur pada sayuran atau buah- buahan untuk menghalang gangguan ulat dan serangga dari merosakkan tanaman.
20130127-075634.jpg20130127-075651.jpg
20130127-080553.jpg20130127-080603.jpg20130127-080611.jpg20130127-080616.jpg

Kita semua pun dah sedia maklum tentang penggunaan bahan-bahan kimia ni sudah sangat berleluasa. Tapi, apalah yang kita boleh buat sebagai pengguna?
20130127-165413.jpg
Tanam sayuran atau buah-buahan sendiri? – Possible, tapi perlukan kawasan, ambil masa untuk tunggu membesar dan menjadi…silap cara, kena pulak tangan panas…tanam-tanam tak jadi!
20130127-170234.jpg
Tangkap ikan sendiri? – dah duduk kat bandar dik, laut atau sungai mana kita nak pegi memancing. Kalau suami atau kita sendiri kaki pancing dan boleh pergi memancing sekerap mungkin untuk simpan stok, no problem! Yang bukan kaki pancing???
20130127-170351.jpg
Bela ayam kampung/organik? Boleh! Bapa mentua saya bela dan makan ayam kampung yang dia bela sendiri. Tapi dia punya kawasan tanah lapang, ayam-ayamnya bebas berlari keluar cari makan sendiri, sekali sekali diberi makan dedak. Bila nak makan ayam, bapa mentua saya akan tangkap ayam tersebut, sembelih dan hantar ke kilang ayam untuk proses pembersihan.
Hmmm, agak-agak kita yang di bandar ni boleh ke nak buat macam tu? Dengan lifestyle kita yang hectic dan super duper busy all the time? Memang ada jual ayam organik, tapi kena cari…bukan senang nak dibeli macam yang ada kat pasar atau Tesco.
Yang sebenarnya, kita memang ada option…tetapi…..pilihan-pilihan tersebut tidak tepat dan tidak begitu sesuai dengan cara hidup kita yang serba pantas. Sebab itu, pelbagai teknologi dicipta untuk bantu menyelesaikan masalah pemakanan kita, menjaga kesihatan kita sekeluarga dan beri kita peluang untuk kita nikmati yang terbaik dari makanan/ sumber rezeki yang kita kerjakan susah payah untuk ahli keluarga kita yang tersayang.
Terciptalah BIOZONE FOOD PURIFIER!
20130127-170711.jpg
FUNGSI BIOZONE FOOD PURIFIER
1. Menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi Ozon (O3).
2. Tiub silikon bergred medikal akan menyalurkan Ozon ke dalam air akan menyingkirkan bahan-bahan kimia atau bahan-bahan tercemar yang terdapat dalam makanan yang direndam.
3. Proses ‘bubbling’ akan bermula untuk proses purifikasi makanan dalam tempoh yang ditetapkan.
KELEBIHAN BIOZONE FOOD PURIFIER
1. Selamat
2. Keberkesanan menyingkirkan bahan-bahan tercemar dijamin oleh OSHA (Occupational Safety and Health Administration), FDA, FSIS, HACCP, EPA, USDA dan National Organics Program20130130-151851.jpg
3. Pemuliharaan nutrien
4. Mesra alam dan pengguna
5. Penjanaan ozon yang konsisten
6. Praktikal dari segi penjimatan masa, 32 pelbagai fungsi, mod sanitasi 3 minit, plug and play!
KEGUNAAN LAIN
1. Herba, kurma merah, binirin – menyingkir bahan-bahan aditif
2. Botol bayi, alat permainan bayi – mensteril dan membunuh bakteria
3. Papan pemotong – menyingkirkan bau, mensteril dan mencegah pertumbuhan bakteria
4. Muka, kulit, kaki – mencegah jangkitan bakteria dan kulat
5. Peti sejuk – menyingkirkan bau dan mensteril bahagian dalam peti sejuk
6. Mandian ozon – membunuh bakteria dan kulat, bantu meremajakan kulit
7. Alatan rumah – sanitasi, singkir bau, dll
Pendek kata, BFP ni sangat sesuai untuk kegunaan seluruh isi rumah dari makanan hingga ke peralatan rumah. Pastikan anda membaca buku panduan yang terdapat di dalam setiap kotak pembelian untuk pemahaman anda. Jangan malu-malu untuk bertanya juga dengan agen yang menjual produk ini kepada anda.
Some info for our awareness:
20130201-110130.jpg
20130201-110226.jpg
20130201-110255.jpg
Semoga penjelasan saya di atas sedikit sebanyak dapat memberi kesedaran dalam diri kita, yang selama ini kita consumed bahan-bahan tercemar yang lama-kelamaan menjadi penyakit dalam tubuh badan kita. Negara semakin maju, teknologi makin canggih, manusia makin bijak menangani masalah yang manusia juga cipta untuk melahirkan manusia yang sihat dan insya Allah, panjang umur. Terpulang kepada individu, ini pendapat saya.

Lots of love,  
FB: Iman Hasanah Musa
 Email :ruru_852003@yahoo.com 
Phone No: 014-5223490

No comments:

Post a Comment