January 12, 2013

~Bilik Pengantin & Hantaran~


Assalamualaikum...

Entry ni nurul nak cerita tentang persiapan Bilik Pengantin dan hantaran.
Percaya atau tidak, bilik pengantin dan hantaran disiapkan pada malam akad nikah kami. Betapa dedikasinya adik-adik, cousin dan Ummi serta Makcik buat kerja..



Kain langsir dan kain backdrop adalah pilihan Ummi nurul.
Percaya tak kalau nurul cakap, kain tu,
 ummi baru start jahit pagi tu?

Ummi nurul memang expert dalam bab jahit menjahit ni..

Thanks Atan, Abang Ngah, Ammar dan Syahmim & brothers, tanpa korang bilik kak long tak kan siap dengan cantik.






Alhamdulillah, siap juga hantaran nurul. Tapi sayangnya hantaran 
untuk majlis kawin ni bukan dari nurul sendiri.
Nurul sendiri tak tau kenapa langsung tiada idea berbanding 
semasa nak bertunang dulu...
Tapi syukurlah ada Mak Cik, adik-adik dan dua pupu nurul yang 
sudi membantu...


Alhamdulillah, settle juga bilik pengantinku...

Backdrop by Ummi
Langsir by Ummi
Sarung Bantal by Ummi
Cadar by Maktok

Lawa tak? Memang puas hati sangat-sangat....

No comments:

Post a Comment