October 21, 2012

~Lawatan Sambil Belajar~

Hai...
Assalamualaikum...

Hari ni, kat opis nurul ada buat lawatan sambil belajar. 
Nak tau tak dekat mana?
hihihi...

tak jauh pun, kat opis kami juga. 
Cuma yang best, kami akan pergi melawat semua tempat
dalam Menara Zenith ni...

First sekali mesti la dengar taklimat dulu dari 
En Faizul (Exec Building & Maintence)


Kemudian kami start naik ke tingkat 23




kami masuk bilik sistem lift
Kat sini, baru kami tau, dalam Menara ni, ada 2 bilik lift

Barulah kami tau macam mana lift berfungsi...





Ini adalah pemandangan dari Level 23 Menara Zenith...

Kemudian kami naik ke tinggkat atas sekali.

Level 24




 Kat level 24 ni, rupanya bukadar Rooftop,

tapi ada tangki air yang sangat besar, 
Kipas pengalir udara bersih,
Serombong untuk keluarkan bau bauan yang kurang enak pun ada..

Canggih tak?

Sebelah bangunan Menara, adalah The Zenith Hotel.
Sebenarnya, antara menara dan hotel,
Menara lebih tinggi dalam 103meter bebanding hotel.




 
Menarik tak pemandangan ni? lawa kan?
semua nampak kecik je...

Ada sesiapa nampak rumah sendiri?

Bila nampak awan, tetiba rasa betapa dekatnya kami dengan langit... 

hihihi


padahal langit tu lagi tinggi. tak tak tergapai dengan tangan manusia..


kemudian, kami turun ke Level 22...

Ada sesiapa tau ni Level ape?

Ni lah Level PFAS Corporation.
dan Level ni juga adalah Level pejabat

HRH Sultan Haji Ahmad Shah, Sultan Pahang



 Lawa kan? 
Memang lawa la.. Nama pun Pejabat Sultan kan..

Pelik tak macam, mana kami boleh masuk?
hihihihi


Sebenarnya, Sultan belum pernah datang lagi...
sebelum ni hanya Setiausaha Baginda Sultan yang datang.

Banyak lagi nak kongsikan ni...
nanti nurul sambung k...
Daaaa...




No comments:

Post a Comment