October 29, 2012

~B2B Contest From FarizAtie & AAWD~



 Assalamualaikum...

Selamat pagi semua... 
Macam mana Raya Haji tahun ni? best tak?
Bagi kawan2 yang baru melansungkan perkahwinan, Tahniah k...
Maafla kalau menjemput, tapi nurul tak pegi... 
Nurul bz juga, sekejap balik rumah parents, malam balik pulak rumah nenek nurul...

Raya ni lah nak buat dan kemas rumah pun.. adik2 balik cuti kan...
So ape lagi, kerah tenaga la...

Ok, sekarang nak cerita tentang 1st contest for B2B
dari FarizAtie dan AAWD

Memandangkan atie dah inform kat blog nurul, so nurul pun kene la join...
hihihihi  (padahal memang nak join pun)

Thanks Atie
 

Syarat-Syaratnya:
  1. Of Course kena 'Follow' Miszatie/Farizatie and Azmah Ahmad Wedding Decor blog dan like FB page AAWD
  2. Buat 1 entry,  copy banner contest di atas sebagai pemula entri blog (buat link ke blog atie di banner tersebut) kemudian ceritakan mengenai tema wedding korunk2 & letak template seperti dibawah dan ..atie akan terjah blog korunk untuk pilih template yang tersantek di mata atie dan suami ^_^ yeay!!! 
  3. Tag 3 orang Bride To Be 2012/2013..yang belum berkahwin ye..^_^ dan pastikan mereka  tahu mereka ditag..^_^
  4.  Akhir skali tinggalkan link blog entri anda di comment box
  5.  Penyertaan bermula hari ini 28/10/2012 sehingga 28/11/2012

    Hadiah2 menarik disediakan untuk anda oleh 
    Azmah Ahmad Wedding Decor which is my hadiah iaitu :

    Pemenang-pemenang bakal meminjam/mendapat :

    1~2 pcs bantal nikah Ottoman worth RM100

    2~Rangka backdrop pelamin with cream color worth RM100

    3~2 pcs cream carpet size 3m x 1.5m worth RM80

    4~Artificial hand bouquet worth RM70 (roses-color pink)

    5~2 pcs spotlight worth RM40

    p/s: Pemenang adalah tertakluk kepada pihak atie dan suami untuk tentukan..^_^
    Hadiah2 tidak boleh dibuat contest dan hanya boleh diberikan kepada orang lain atas persetujuan pihak AAWD
 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

  1) Tema Wedding


Nurul ni sangat suka tengok cerita Jepun, Korea, Taiwan. Dari kecik tengok sampai 
sanggup lambat ke kelas agama dan tuisyen sebab nak tengok drama tau... 
 Dari situlah timbul minat dan mengimpikan satu majlis perkahwinan yang 
SIMPLE, CANTIK dan ala-ala JEPUN


Bunga Sakura kan terkenal di Jepun, dan sinonim dengan warna pink..
Oleh sebab itu nurul gabungkan warna pink, putih dan bunga Sakura...

Agak-agak, lawa tak tema nurul nanti??
 
Nurul selalu berangan-angan pelamin kami nanti belakang sekali ada kain putih
 menunjukkan kesucian dan kebersihan ditambah dengan penggunaan ranting2 kayu 
bersama-sama bunga Sakura untuk dijadikan hiasan pelamin. 
Bagi tambah seri.
Kemudian, tambah lampu-lampu yang diletakkan di belakang kain putih tu, 
dengan cahaya yang tidak terlalu terang, memberi impak romantis 
kepada mempelai..

Nurul yakin Puan Atie dan Azmah Ahmad Wedding Decor & Events la yang 
dapat merealisasikan impian Majlis Perkahwinan Nurul ni.. 




2. Tag 3 kawan

  1. faiz
  2. dewi
  3.  afwa


Den takdo pelamin ni... Kalau menang, syukur Alhamdulillah...

Tapi kalau ikut tarikh due date, 28/11/12
majlis nurul 15/11/12...

Redha je la...


thanks Atie, bagi peluang kat nurul mencuba nasib... 

October 21, 2012

~Lawatan Sambil Belajar~

Hai...
Assalamualaikum...

Hari ni, kat opis nurul ada buat lawatan sambil belajar. 
Nak tau tak dekat mana?
hihihi...

tak jauh pun, kat opis kami juga. 
Cuma yang best, kami akan pergi melawat semua tempat
dalam Menara Zenith ni...

First sekali mesti la dengar taklimat dulu dari 
En Faizul (Exec Building & Maintence)


Kemudian kami start naik ke tingkat 23




kami masuk bilik sistem lift
Kat sini, baru kami tau, dalam Menara ni, ada 2 bilik lift

Barulah kami tau macam mana lift berfungsi...





Ini adalah pemandangan dari Level 23 Menara Zenith...

Kemudian kami naik ke tinggkat atas sekali.

Level 24




 Kat level 24 ni, rupanya bukadar Rooftop,

tapi ada tangki air yang sangat besar, 
Kipas pengalir udara bersih,
Serombong untuk keluarkan bau bauan yang kurang enak pun ada..

Canggih tak?

Sebelah bangunan Menara, adalah The Zenith Hotel.
Sebenarnya, antara menara dan hotel,
Menara lebih tinggi dalam 103meter bebanding hotel.




 
Menarik tak pemandangan ni? lawa kan?
semua nampak kecik je...

Ada sesiapa nampak rumah sendiri?

Bila nampak awan, tetiba rasa betapa dekatnya kami dengan langit... 

hihihi


padahal langit tu lagi tinggi. tak tak tergapai dengan tangan manusia..


kemudian, kami turun ke Level 22...

Ada sesiapa tau ni Level ape?

Ni lah Level PFAS Corporation.
dan Level ni juga adalah Level pejabat

HRH Sultan Haji Ahmad Shah, Sultan Pahang



 Lawa kan? 
Memang lawa la.. Nama pun Pejabat Sultan kan..

Pelik tak macam, mana kami boleh masuk?
hihihihi


Sebenarnya, Sultan belum pernah datang lagi...
sebelum ni hanya Setiausaha Baginda Sultan yang datang.

Banyak lagi nak kongsikan ni...
nanti nurul sambung k...
Daaaa...




BB Plus Kolagen Plus

Menurut Pegawai Perubatan Estetik Pusat Kecergasan Wanita Az-Zahrah (PKW), Bandar Baru Bangi, Dr Siti Hawa Abd Karim, kolagen adalah sejenis protein yang penting untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Kira-kira 25 hingga 35 peratus daripada jumlah keseluruhan protein di dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80 peratus struktur kulit terbentuk darinya.
FUNGSI KOLAGEN
* mempertingkatkan penghasilan sel baru,
* membantu memelihara keremajaan kulit,
* melembutkan kulit,
* membuat kulit lebih bercahaya,
* efektif menghilangkan kedutan,
* mencegah proses penuaan.

Namun, apabila usia semakin meningkat, bermula seawal 25 tahun proses pengurangan kolagen oleh sel fibroblast akan berlaku seterusnya menyebabkan:
* kulit menampakkan garis penuaan,
* berjeragat,
* kusam, dan
* kurang bermaya,
* kelesuan kulit.

FAKTOR YANG MEMPERCEPATKAN PROSES PENUAAN
* alam sekitar seperti debu dan kotoran,
* terdedah terlalu lama kepada sinaran matahari,
* penggunaan bahan kosmetik yang tinggi kandungan   
  kimia,
tekanan di tempat kerja,
* wanita yang sering melahirkan anak,
  menyebabkan pengurangan penghasilan kolagen dalam.  
 Di dalam Islam, menjaga kecantikan serta berhias cantik untuk suami adalah diwajibkan. Namun, bagi wanita Muslimah, melakukan rawatan pembedahan merubah wajah adalah dilarang kerana hukumnya haram.

KENAPA BB PLUS KOLAGEN?

Menyedari kebanyakan wanita berkerjaya masa kini ramai yang mementingkan kecantikan selain mendapatkan rawatan halal, terdapat pelbagai cara boleh dilakukan wanita bagi meneruskan impian mendapatkan kulit yang cantik, anjal dan berseri iaitu menerusi produk makanan kesihatan yang banyak terdapat di pasaran.

BB Plus Kolagen:
* Disahkan oleh  Kementerian Kesihatah Malaysia sebagai 
   produk makanan,
* Kandungan Kolagen yang tinggi dalam BB Plus mampu 
   melambatkan proses penuaan selain menjadikan
   kulit lebih anjal dan cantik,
*  All in one,
*  Mudah dan Murah



Flawless skin... ladies dream

Halus dan mulus
  Dapatkan kulit berseri dengan BB Plus Kolagen Plus.



October 18, 2012

~Surprise Birthday Party~


Hai Assalamualaikum...
Rasa macam lama tak update blog... hihihihi

ada yang baca ke?
ada kan? (masuk bakul angkat sendiri le) hihihi


ok, nurul nak cerita, yang hari ni, kami di office ada buat
Surprise Birthday Party untuk En Hairol, En Faizul dan En Naim
semperna birthday diorang pada bulan October...

Yang bestnye semua kene tipu... biasa la, takkan nak bagi tau nak buat
birthday party tuk diorang... Tipu sunat la sikit...

Semua kene p meeting, konon2 ada meeting tergempar la...
En Faizul la best sekali, turun dari level atas tuk masuk meeting.
takut Group Committe marah, berpeluh-peluh die masuk bilik meeting...

Jangan marah ye.. nurul cuma nak menjayakan plan je...


then tiba lah masa potong kek....


ek?? nurul lak yang kene potong....

buli bakal pengantin ni...

hihihi...
 



 

October 14, 2012

~Our Wedding Invitation Card~



Assalamualaikum… Selamat Pagi dan Selamat Sejahtera..

Lebih kurang sebulan lagi majlis kami, Alhamdulillah kad kawin pun dah siap dan sampai…
Seronok sangat2 bila kad dah siap.. dah boleh bagi2 kat kawan2 dah…
Thanks En Tunang, pegi amik, bawa balik kuantan, and hantar ke rumah.
Adik nurul cakap kad ni mcm Photostat je, sebab warna hitam putih… huhuhu

Tapi En Tunang cakap, kad kami unik.. Retro.
Mana ada kad kawin warna hitam putih, then gambar baju kurung and baju melayu.. kad kami je..

Ni side nurul tau… Baju kurung. Jangan tersalah pulak..
Tadi Staff office dah tersalah baca dah.. ish ish ish…


Yang ni pulak side Tunang. Majlis bertandang. Gambar baju Melayu dan bersampin..

Dah siap masukkan dalam sampul dah… sape nak??
Bagi alamat k..

Jemput datang ke majlis Perkahwinan kami tau..

Fungsi PB pada badan

Long Brassiere

Coli Panjang -
Membentuk Kontur Payudara Yang Mempesona Dan Menarik


Fungsi :
  1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  6. Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
Long Girdle

Seluar Dalam Panjang -
Membentuk Kontur Badan Bahagian Pinggul Agar Lebih Menarik Dan Membantu Mengempiskan Perut

Fungsi :
  1. 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  3. Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
  7. Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  8. Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  9. Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.
Waist Nipper

Bengkung Pinggang -
Membentuk Kontur Badan Bahagian Pinggang Agar Lebih Ramping Dan Terbentuk


Fungsi :
  1. Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
Direkacipta dengan mengambil kira struktur susuk tubuh badan wanita secara terperinci.
  1. "Cup" ini membentuk piramid di mana ia dapat menam-pung payudara agar tidak jatuh, puting payudara dalam kedudukan yang betul (untuk mengelak daripada berlakunya kanser payudara serta mengembalikan pingmen puting segar dan cerah).
  2. Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang.
  3. Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut, serta menghilangkan kesan rekahan pada kulit (strecmark) terutamanya bagi ibu-ibu selepas bersalin.
  4. Bahagian ini tidak menekan ovari. Ini memberikan kesan harmon yang seimbang 'estrogen' dan 'progestron'.
  5. Mengelak daripada masalah gastrik dan ulser.
  6. Lace 'cup' mempunyai keanjalan supaya dapat meng-elakkan payudara daripada melimpah keluar.
  7. Memecah lelemak pada bahagian atas perut.
  8. Lubang angin mengawal keputihan, pengaliran darah dan udara untuk menghilangkan kesan bau pada wanita.
  9. Kedudukan bentuk tali tidak mudah jatuh.
  10. Lapisan teninan bahagian belakang terbahagi kepada dua lapisan yang mengawal lelemak yang telah kehadapan supaya tidak kebelakang semula.
  11. 'Love Shape' nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan mengukuhkan kedudukan pinggul.
  12. Bahagian ini dapat menampung dengan kuat supaya tidak jatuh dan mengelakkan lelemak dari jatuh ke bawah.
  13. Tetulang-tetulang ini berfungsi untuk mengatasi masa-lah tulang belakang seperti bangkok, "Slip-Disc", sakit pinggang dan pengaliran darah. Suntikan 'Far Infrared Rays (FIR) paling banyak dalam tetulang bengkung tersebut. Khas untuk ibu-ibu selepas bersalin (dalam pantang untuk mengelakkan serta menghilangkan rekahan pada kulit perut, ia juga merampingkan pinggang dengan cepat dan berkesan).
  14. Tali ini berfungsi untuk memudahkan kemasan & merampingkan pinggang. Cara menggunakannya, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut. 












 Lots of love,  
FB: Iman Hasanah Musa
 Email : ruru_852003@yahoo.com 
Phone No: 014-5223490

October 11, 2012

Kebaikan & Kelebihan Premium Beautiful


Nurul dah pakai almost 5bulan, so nak kongsikan kebaikan PB ni dengan kawan2 semua..

Teknologi pembuatan “Premium Beautiful” amat mengagumkan kerana gabungan pakar-pakar perubatan Jerman, Jepun, China dan USA.  Mereka telah menghasilkan fabrik yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil Akwatek dan Akwadyne.  Ianya juga telah ditenun sulam bersama-sama Sinar Infra Merah Jarak Jauh atau “Far Infra Red” (F.I.R).

"Premium Beautiful" direka untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan. Jadi, harini i nak share kelebihan bergambar apabila kita memilih PB sebagai pakaian dalam harian kita :)























Antara Kebaikan Premium Beautiful:
  • Stretchmark semakin lama semakin pudar & akan hilang terus
  • Selera makan kurang
  • Kerap buang air kecil & besar
  • Kerap buang angin
  • Gastric pain tak ada
  • Period pain tak ada
  • Merawat keputihan 100%
  • Kurangkan sakit belakang / slip disc
  • Lebih bertenaga
  • Berat turun
  • Sakit kepala berkurangan
  • Nip breast warna cerah
  • Membantu mendapatkan cahaya mata
  • Girdle tidak bergulung spt yg terdapat di pasaran
  • Breatheable material (aquatek & aquadyne)
Antara Keistimewaan Sinar Infra Merah Jarak Jauh  (F.I.R)
  • Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
  • Meningkatkan kadar metabolisma
  • Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  • Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  • Mengeluarkan peluh asid
  • Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
  • Mengekalkan kesegaran badan
  • Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  • Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
  • Tidur dengan lebih nyenyak
  • Menghilangkan bau badan
  • Membantu menghilangkan kulat dan fungus
  • Membantu membersihkan udara dalam badan
  • Mengekalkan kepanasan suhu badan
  • Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik
  • Membantu menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
Kelebihan kualiti kain “Premium Beautiful"
  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisma.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan ke semua hala, dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh (Far Infra Red) yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan pertumbuhan buah dada.
  • Penyerapan toksid dan asid terbukti apabila kita membalutkan buah yamg masam atau rokok dalam tempoh 20 minit, maka buah tersebut akan menjadi kurang masam dan rokok pula akan menjadi tawar.




Apa tunggu lagi? Testimoni-testimoni di Internet, Media Massa & byk lagi sudah cukup membuktikan keistimewaaan & keberkesanan corset ini. Sarung PB anda hari ini! Pelaburan yang SANGAT berbaloi, malah mempunya LIFETIME WARRANTY!

 Lots of love, 
FB: Iman Hasanah Musa
 Email : ruru_852003@yahoo.com
 Phone No: 014-5223490

October 7, 2012

Biozone Food Purifier

Assalamualaikum..

Kebanyakkan makanan yang kita makan sekarang banyakk menggunakan
bahan-bahan kimia.
Ini tidak akan hilang hanya dengan dicuci dengan air biasa. 


Ini adalah testimoni dari Leader Nurul sendiri iaitu CDM Hanis Haizi

yang akan menunjukkan ayam yang korang tak pernah tengok sebelum ni..

Proses pembuangan toksin menggunakan BIOZONE Food Purifier

*

*

*

The first few minutes 

You can see foam like substance appearing on top. 

Looks like "fats" are on the bubbles... Now it starts to smell bad a little. 


This is close to 30mins... 

Look at how much the "bubbles" have accumulated.
We scooped it up. The texture is sticky and gooey 

Wiped it and tried to burn it to see 
if this in actual fact just normal "bubble"?



You judge for yourself. That's just ONE serving of chicken,

"Imagine, if we eat chicken EVERYDAY for the NEXT 10 years, 
how much of that TOXIN is in our body now?!"

Biozone Food Purifier is available for purchase NOW
* Special introductory Price | T&C Condtions Apply.

for more info & details!
Contact me TODAY!

Lots of love, 
FB: Iman Hasanah Musa
 Email : ruru_852003@yahoo.com
 Phone No: 014-5223490