September 29, 2012

Doorgift~angrybird~

Hai Assalamualaikum...

Rasa macam dah lama tak update tentang wedding progress...

so hari ni nak cerita tentang

doorgift yang nurul DIY sendiri.

beli kain felt punya la banyak, tengok dalam entry INI


Ni la bentuk angrybird yang nurul gunting sendiri..
gigih tak nurul? 
hihihihi



Dah potong, jahit satu persatu pulak

 ni la semuanya... 100pcs je pun..
seriusly tak larat nak jahit...
huhuhuhu

yang ni bagi hadiah pada bos, MS Jun.


September 18, 2012

Premium Beautiful: Bio Zone Food Purifier


Pernah tak kita terfikir makanan yang kita masak dan makan hari2 mengandungi toksin/bahan kimia yang masih tidak selamat untuk kita makan??

makanan seperti ayam, daging, sayur, ikan dan lain actually masih tidak selamat 100% untuk di makan...

WHY??

cth : Ayam yang disuntik dengan hormone tumbesaran and antibiotik yang kuat untuk menggalakkan tumbesaran yang cepat dan menahan dari sebarang penyakit. 

bahan2 ini akan kekal walau pun di cuci dengan air.


sayur-sayuran dan buah-buahan yang di sembur racun untuk mengelakkann serangga perosak dan tumbesaran

ikan, makanan2 laut yang direndam untuk tahan lama



what is the solutions??

Presenting.......!!!

BIOZONE Food Purifier

BIOZONE Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar.



Kelebihan Biozone Food Purifier Keluaran Hai-O



TEKNOLOGI
  • Penghasilan ozon yang selamat
  • Tiada bahan-bahan sampingan
  • Terbukti secara klinikal

BAHAN RINTANGAN OZON BERKUALITI
  • Perintang ozon ABS bergred tinggi
  • 100% Tiub silikon bergred medikal
  • Batu seramik bergred tinggi
  • Kebuk ozon diperbuat daripada keluli tidak berkarat.

PRAKTIKAL DENGAN CIRI-CIRI UNIK
  • Jimat masa
  • 32 pelbagai fungsi
  • Mod sanitasi 3 minit
  • Mesra pengguna dengan pengawal masa mikropemproses
  • Hanya sambungkan plag
  • Mudah alih
  • Penyelenggaraan Minima

its SAFE, EFFECTIVE, PRACTICAL and EASY TO HANDLE
CALL US FOR FREE DEMONSTRATION AND FREE CONSULTATION

Lots of love, 
FB: Iman Hasanah Musa
 Email : ruru_852003@yahoo.com
 Phone No: 014-5223490

September 16, 2012

Wedding Prep dan Raya Kami


Assalamualaikum..

Still dalam mood raya walau pun syawal dah habis...
majlis dah tak lama dah, jadi kalau tunang balik tu,m memang ada je aktiviti kami.

so, pagi2 sudah mengacau kak Mas..
Nurul memang recommend Kak Mas pada kawan-kawan B2B kuantan.

Baju yang first nurul hantar pada kak mas, baju tunang nurul..
sedap pakai tau...
tu yang baju nikah n baju bertandang hantar pada kak mas..
design memang kak mas tanya pendapat kita dan kak mas tak lokek idea..
senang berurusan la kiranya..




Then petang tu, kami beraya di rumah kawan kami, yang kami panggil Gojes..
still tak cukup korum ni... kalau cukup, memang meriah la..


 Kak Mas cakap kain nurul tak cukup lagi untuk buat dress..
So kami pegi nagoya, tapi kain yang sama dah takda...

Then pergi ke Kedai Kain, ala dekat Pasar Besar tu.. 
Berhadapan dengan KFC Pasar..
Kedai ni, memang selalu pegi.. Umi suka beli kat kedai ni..
Selain harga murah, banyak pilihan.. Siap boleh tawar lagi tau..



Dah jumpa kain yang dicari, p balik jumpa kak mas, hanta kain nurul...
Lega sangat2 sebab dah settle...

So tunggu 20hb 9 ni pulak tuk first fitting...

Doakan baju nikah nurul lawa k... 
tak sabar nak pakai ni...
hihihihi (gedik)

September 15, 2012

~Jamuan Raya & Farewell~

Assalamualaikum...

Pada hari khamis yang lepas, Office Nurul sempat 
membuat jamuan Hari Raya dan majlis Perpisahan 
Ms Jun Tew & Mr Tan Eng Qing

Layan gambar je lah...

 

 Sesi Ucapan dan Hadiah Penghargaan.



Nurul bagi keychain Angry bird.. comel tak? 


Makan Time!!

 Ieka yang cuti bersalin pun kami jemput datang untuk meraikan 
Ms June & Tan..
Siap bawa baby lagi...
 



Ms Jun belanja ice cream Baskin Robin untuk semua staff
Sedap dan bertambah sedap bila dapat free...
hihi 

Then lepas makan ambil gambar kenangan...

sebenarnya 2x ambil gambar ni..
sebab ada yang takde pada gambar pertama
jadi Ms Jun request nak ambil gambar semua staff Management JISB


September 11, 2012

~Terengganu, hunting wedding ring and shopping hantaran~


 Assalamualaikum...
Last week ada Hai-o mengadakan Majlis Award Di Dewan PGRM Cheras.
Excited nak pergi dengan my biz partner..

Lunch tu, set dengan my another biz partner,  Ess Nana tuk fitting adik angkat die..
 and lunch together gether..




 Lepas opis, nurul tunggu la waty datang pickup.. berdebar2 juga ni..
Then waty call and cakap tak dapat pergi, kerana berlaku sesuatu..
Tak dapat la pegi... huhuhuhu... sedih sangat..

Tapi takpe, tunang ajak berjalan-jalan hantar adik ke umah sewa di KT
Happy lah.. Happy lah...
First time dapat jalan2 ngn tunang jauh2 mcm ni..
Seronok pun ada.. hihihi

 Our Driver that day.. Ofcoz la My Mr Fiance
Agak laju la En Abang drive kereta

First place kami singgah, Keropok Losong Adik Beradik.
Kalau dekat Terengganu tak sah kalau tak cari Keropok Losong..
Kedai ni penah masuk TV tau..


 Sempat la berpose pose kat kedai ni..
layan je la...


 Last destinasi selepas lunch dan hantar adik tunang,
kami singgah Masjid Terapung..
Salah satu simbol Negeri Terengganu..



Keesokkan harinya, kami keluar lagi.. dengan misi mencari cincin kawin kami...
Jalan punya jalan, kami nampak jam dan kasut..
Harga pun berpatutan, dan terus grab la..
Malas nak banyak fikir dah..
(Gambar dalam plastik and paperbag je k.. nanti tak surprise pulak)




Sebelum balik, singgah Kedai NATELLO dulu..
ukur badan dan hantar kain untuk baju nikah En Tunang

Memang nurul recommend pada B2B yang En Tunang mereka belum ada tailor,
boleh hantar pada abang ni..
Abang ni dah 14thn berpengalaman menjahit.
Wife abang ni, memang nurul kenal sangat..



Nanti nurul sambung lagi k... daa...


~2 Syawal~

Assalamualaikum..
Maaf sebab dah lama tak update..
Line celcom nurul sangat slow... 
tunggu la nanti bila tunang cuti lama sikit, nak ajak p terminate line ni..
geram sangat2... bayar dengan tak bayar, sama je..

ok, jangan marah2 pagi2 ni nurul...
kita sambung dengan raya ke dua..
best sangat sebab family toksu dari Kota Gelanggi datang...


 pape, kita makan dulu k...
dah kenyang baru boleh sembang2 lagi..

 ramai kan.. best tau.. seronok sangat..
tapi ni pun belum cukup ni.. 
ramai lagi tak ada..

ni nurul dengan makcik zurina.. 
kami bride to be...
glowy2 tak muka kami?? hihihihi

nanti sambung lagi k..
GM dah masuk opis dah... 
Bye2

September 7, 2012

~Meet My lovely leader~



Assalamualaikum...
Biasa pada hari Jumaat leader nurul, waty akan turun kuantan..


Kutip ilmu dan amik ole ole dari Guangzhou...
Bestnye Biz Premium Beautiful ni, dapat FOC Trip..

Comel tak note book nurul?
comel kan?

Kemudian, secara tak sengaja dapat jumpa kak Ida...
Happy sangat bila dapat jumpa leader, Kak Roslida..

Kak ida, turun kuantan sebab ada appointment, tapi bila tau je die 
turun kuantan, terus amik peluang tuk jumpa die...

Ilmu walau pun sedikit, harus di cari..
nak nak bila leader ada, mesti la amik kesempatan tuk jumpa...
bukan selalu dapat jumpa..




berPT dalam Pandini.. Mana nak cari leader yang sanggup bagi
ilmu macam ni..
Itulah salah satu bonus berada dalam Green Leader Group..

 Yang bestnye dapat bawa anak2 shopping sambil 
berbusiness dan memberi ilmu kepada Biz Partner...

Be Part Our Green Leader Group

Lots of love, 
FB: Iman Hasanah Musa
 Email : ruru_852003@yahoo.com
 Phone No: 014-5223490