August 27, 2012

Eidul Fitri 1 Syawal

Assalamualaikum...

Walaupun dah beberapa hari dalam bulan Syawal ni, tak salah nak ucap 
Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat semua blogger...

Tahun ni, last raya sebagai single... hihihihi...
Pgi jumaat baru teringat yang nurul belum tukar duit... adoi...
saya memang last minutes punya olang.. hehehe...

Alhamdulillah, masa call RHB, Manager RHB kata, ada lagi duit...
Syukur sangat2 dan terus ke RHB Putra Square..
Dekat je ngn opis kan..

Masa balik bank, partner nurul sampai, so, jumpa die kejap
dan bg duit raya pada anak die...

penuh seat belakang dengan Set PB..
Die nak pass set pada adik beradik dan kawan2 di kuantan..
Buat biz dengan FB and Blog je, memang senang sangat2 cari customer..


So macam biasa la, sebelum raya malam tu kami adik beradik perempuan
buat kuih yang senang-senang je, yang lain tunjuk je.. nurul buat kek batik, tapi keras sikit...
takpe la, janji boleh makan.. hehehehehehe
Then amik tender iron baju le...


Ape yang korang buat di pagi raya?

Kata Ustaz Pahrol, sunnat ziarah kubur sebelum solat Sunnat Hari Raya...

Nurul and family berziarah kubur arwah wan dulu sebelum mandi sunnat hari raya,
makan dan ke surau untuk Solat Sunnat Hari Raya..


Nyaman je suasana kat kubur pagi raya...
Doakan agar arwan wan tenang di sana..
Al-Fatihah..

Dah siap solat, balik rumah kami makan lagi... hehehe..
then baru la duk sibuk bahagikan duit raya ngn adik2...
Salam Umi Aya mintak ampun maaf..



then zaaz ke rumah Tok..
kat rumah tok hanya ada family pakcik je and paktam.
Anak2 pakcik biasa la masih kecik2 lagi.. memang active la...
Geram pun ada, tapi umi selalu cakap kitaorang dulu lagi active dari budak2 ni...
hihihihi...


Malam raya anak pakcik datang rumah...
 yang duk dengan nurul tu, namanya muhaimin...
sangat keletah ok.. tak larat nak melayan...

 Layan Vanilla Coklat dengan budak-budak ini...
Lepas diorang balik, baru la boleh tido..
hehehehe..

ok, nanti nurul sambung dengan 2Syawal pulak..



No comments:

Post a Comment