August 27, 2012

Eidul Fitri 1 Syawal

Assalamualaikum...

Walaupun dah beberapa hari dalam bulan Syawal ni, tak salah nak ucap 
Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat semua blogger...

Tahun ni, last raya sebagai single... hihihihi...
Pgi jumaat baru teringat yang nurul belum tukar duit... adoi...
saya memang last minutes punya olang.. hehehe...

Alhamdulillah, masa call RHB, Manager RHB kata, ada lagi duit...
Syukur sangat2 dan terus ke RHB Putra Square..
Dekat je ngn opis kan..

Masa balik bank, partner nurul sampai, so, jumpa die kejap
dan bg duit raya pada anak die...

penuh seat belakang dengan Set PB..
Die nak pass set pada adik beradik dan kawan2 di kuantan..
Buat biz dengan FB and Blog je, memang senang sangat2 cari customer..


So macam biasa la, sebelum raya malam tu kami adik beradik perempuan
buat kuih yang senang-senang je, yang lain tunjuk je.. nurul buat kek batik, tapi keras sikit...
takpe la, janji boleh makan.. hehehehehehe
Then amik tender iron baju le...


Ape yang korang buat di pagi raya?

Kata Ustaz Pahrol, sunnat ziarah kubur sebelum solat Sunnat Hari Raya...

Nurul and family berziarah kubur arwah wan dulu sebelum mandi sunnat hari raya,
makan dan ke surau untuk Solat Sunnat Hari Raya..


Nyaman je suasana kat kubur pagi raya...
Doakan agar arwan wan tenang di sana..
Al-Fatihah..

Dah siap solat, balik rumah kami makan lagi... hehehe..
then baru la duk sibuk bahagikan duit raya ngn adik2...
Salam Umi Aya mintak ampun maaf..



then zaaz ke rumah Tok..
kat rumah tok hanya ada family pakcik je and paktam.
Anak2 pakcik biasa la masih kecik2 lagi.. memang active la...
Geram pun ada, tapi umi selalu cakap kitaorang dulu lagi active dari budak2 ni...
hihihihi...


Malam raya anak pakcik datang rumah...
 yang duk dengan nurul tu, namanya muhaimin...
sangat keletah ok.. tak larat nak melayan...

 Layan Vanilla Coklat dengan budak-budak ini...
Lepas diorang balik, baru la boleh tido..
hehehehe..

ok, nanti nurul sambung dengan 2Syawal pulak..



August 17, 2012

Salam Aidilfitri Buat Semua

Assalamualaikum semua....
Nurul nak mintak maaf banyak-banyak jikalau nurul ada buat salah atau 
buat sesiapa sahaja terasa dengan kata-kata dan entry nurul ni...
Selamat Hari Raya Aidil Fitri..
Maaf Zahir dan Batin..

Jom layan Video Salam Aidil Fitri dari #The PB Clique# GLG#GLAM#

Sempat buat video lagi... Best gila dengan diorang ni tau..

Layan.... zazzz





 
Lots of love, 
FB: Iman Hasanah Musa
 Email : ruru_852003@yahoo.com
 Phone No: 014-5223490

August 15, 2012

My TOP GLG Leader in Media

Hai Assalamualaikum...
Hari ni nurul excited sangat sebab my top leader and mentor,
CDM Maisarah dan CDM Hanis Haizi 
bersama-sama CDM GLG dalam 
majalah Hijabista Sept 2012 issue.. 

Memang totally inspired me la...




Before this, CDM Maisarah baru je muncul dalam Berita Harian




CDM Hanis pernah beberapa kali muncul 
Berita Harian



Majalah Nur



Majalah Nona


Memang seronok bila buat biz secara teamwork 
selain dapat tambah pendapatan, tapi tambah rakan dan networking, saving, 3x FOC Trip, dan yang paling best financial and time freedom.

Lots of love, 
FB: Iman Hasanah Musa
 Email : ruru_852003@yahoo.com
 Phone No: 014-5223490

August 14, 2012

Segmen : Ucapan Aidilfitri

Assalamualaikum...
hari in dah 25Ramadhan dah.. Sedar tak sedar, lagi 5 hari nak sambut 1 Syawal..
Ok, hari ni nurul nak join segmen dari apit ...
memang nak join sejak cik jijah menang dapat doodle..
 sebab takda doodle lagi..
 Kemudian klik link dalam blog apit

Insyaallah baju raya tahun ni warna Unggu...
Guna kain hantaran hari bertunang hari tu..
Jimat, tak payah beli kain dah... hehehe
  Untuk nama pada doodle, nurul nak gunakan Hanif dan Hasanah.

 Ucapan Aidilfitri ditujukan kepada family, future in law, apit,
kawan kawan terutama dan kawan kawan blogger dan B2B group serta leader leader and Biz Partner.
Nurul nak memohon maaf kepada yang mengenali nurul sekiranya nurul ada membuat korang ada tersinggung dengan apa yang pernah nurul tulis dalam blog dan bersembang dengan korang..
Nurul hanya manusia biasa yang banyak kekurangan dan khilaf..
Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf Zahir dan Batin ^___^



Oh ya... Tarikh Tutup:
 Bila apit cakap tutup, baru tutup lah...
heheheehe...
 jom join sementara ada masa...
nurul nak tag 

August 9, 2012

AidilFitri Pertama as Hubby Wifey and Mummy to be



Assalamualaikum...

Salam AidilFitri buat semua..

Mintak maaf andai ada tersalah kata yang buat
terguris hati dan terasa...

Nak raya puas-puas sebab esok pagi dah nak masuk wad dah...

Malam raya, kami stay di rumah nenek Nurul di Taman Pandan Permai..
Keesokan pagi selepas solat dan makan bersama family Nurul, 
terus gerak ke rumah mak mertua..













Bergerak ke Pekan melawat sedara-mara husband dan
kubur arwah abah..



Menyambut Hari Raya dengan gembira
puaskan hati dapat makan rendang, ketupat dan semua jenis makanan...


Selamat Hari Raya semua..
Maafkan andai ada tersalah kata
tersalah bahasa...

Doakan saya selamat bersalin..