July 27, 2012

Green Leaders Academy Malaysia (GLAM)

ALHAMDULILLAH

It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! 
Because WE MAKE IT HAPPEN! 


Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada

leaders hasilnya terciptalah GLG Team pada hari ini.
Selepas 2tahun our beloved mentor CDM Hanis and CDM Maisarah berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group,
 ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.



Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM 
but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.

Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the  

ONLY team yang bawa BUS!! 
Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!

Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! 

Dan baru- baru ni ke Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. 
Dan total number of bus is 5!!


the bigger the better


Green Leaders Group lead by young generation,
all ideas are fresh and unique!
We like to step forward and move fast!!

We are the N0.1 ONLINE PIONEER.  coz back in 2000, Premium Beautiful masih belum dikenali lagi.  And starting from us, maka terjadilah 
Fenomena Premium Beautiful Online!!

Rakan-rakan kongsi lah yang dapat tempiasnye!!
To all GLG Team, we have special topic on social media marketing, how important internet in our life.  Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan.  And the best part, everybody will learn the "workable method", including other group too!!

The best part if you Google Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!




Now Green Leaders Group have our own Academy, specially for team members, 
hands on training on Motivational talk, technical part on Premium Beautiful corset,  
Setting Efficient, and Goal Setting.

And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak background IT, so mereka juga yang contribute kepada semua ilmu-ilmu ini.


Ni gambar masa Majlis Doa Selamat sempena pembukaan GLAM!


Gerak Gempur mengikut zon juga dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang diluar KL. Thank you to CDMs from GLG yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar.
Zon Selatan



Zon Pantai Timur

Be part of our TEAM today, NEW revolution in Premium Beautiful business. 

Be in the Right Group! 

Choose Green Leaders Group and Choose GLAM!!



We will guide you to Succeed! 


Lots of love, 
FB: Iman Hasanah Musa
 Email : ruru_852003@yahoo.com
 Phone No: 014-5223490

July 26, 2012

Pembentukan Badan dengan PREMIUM BEAUTIFUL Corset


 
Hai Assalamualaikum..

Hari ni agak rajin mengapdate blog sebab kerja dah banyak settle
dan oficoz la boz tak de... hehehehe

Ok, sebagaimana korang tau, nurul adalah one of Premium Beautiful
Corset Dealer dan juga pemakai PB yang tegar.. 
Nurul pakai almost 12hour everyday.. Pernah juga pakai 24hour. 
Memang sangat selesa la..

Pergi mana mana pun semua orang tau tentang PB ni..

Tau kenape? nurul terangkan ye..

 PREMIUM BEAUTIFUL membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. 
Memberikan kesan secara serta merta dengan  selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman.


Kelebihan Kualiti Kain Premium Beautiful :
  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada.

Keistimewaan F.I.R (Far Infrared Rays)
1.    Memperbetulkan aliran darah dalam tubuh.
2.    Meningkatkan kadar metabolisma.
3.    Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan.
4.    Mengelakkan pertumbuhan bakteria.
5.    Mengeluarkan peluh asid.
6.    Menggalakkan tumbesaran lebih teratur.
7.    Mengekalkan kesegaran badan.
8.    Mengurangkan kandungan asid dalam darah.
9.    Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan @
tempat yang sakit.
10.                       Tidur lebih selesa dan nyenyak.
11.                       Menghilangkan bau badan.
12.                       Menghilangkan kulat dan fungus.
13.                       Membersihkan udara dalam badan.
14.                       Mengekalkan kepanasan suhu badan.
15.                       Menghalang pembiakan sel kanser dalam badan.
16.                       Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik.

Kebaikan Pakaian Dalam Pembentukan Badan Premium Beautiful
  • la dapat membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik serta bentuk badan yang sihat dan seimbang
  • la memberi kesan secara serta-merta di bahagian pinggang di mana ukuran badan anda akan berkurangan
  • la dapat memperbaiki bentuk badan dengan membentuk payu dara yang mempesona, pinggang yang lebih ramping dan kontur pinggul yang lebih menarik
  • Anda akan merasa kenyang walaupun hanya makan sedikit kerana pemakaian Premium Beautiful mengurangkan selera
  • Pemakaian Premium Beautiful akan cepat mengurangkan be rat badan melalui proses pemampatan dan perpeluhan
  • Kuasa lateks merangsang urutan secara mikro ketika anda bergerak, dengan itu dapat membantu menurunkan ukuran badan anda
  • la menggalakkan pemulihan bentuk badan selepas bersalin kerana ia meningkatkan keanjalan badan
  • la berupaya memperbetulkan postur dan memperbaiki kadar metabolisme
  • la mengurangkan kesakitan bahagian pinggang dengan pembetulan kedudukan tulang belakang
  • Kombinasi kebaikan tersebut memberi kesan yang luar biasa serta meningkatkan personaliti dan keyakinan diri


Premium Beautiful 


Lots of love, 
FB: Iman Hasanah Musa
 Email : ruru_852003@yahoo.com
 Phone No: 014-5223490

Harrods Tote bag Giveaway by Liza Razak


Selamat pagi semua..
Hari ni dah 6 Ramadhan dah...
sekejap je masa berlalu kan...

ok.. hari ni nurul nak share satu giveaway by Liza Razak..
jom pakat2 join deh..
korang boleh check kat SINI


My Favourite Outfit
Tarikh tutup : 10 August 2012 (pukul 10 malam)
Banyak masa lagi ni... jom kawan-kawan B2B join.. 
Mana tau ada rezeki, leh buat hantaran kawin..
 

July 25, 2012

my guestbook idea

Hai Assalamualaikum...

Korang buat ape tengah hari ni?
ada yang makan ke? heheheh
selamat berpuasa tuk hari ke lima...

ok, hari tu nurul penah publish kat group B2B yang nurul dah pening 
cari idea tuk guestbook.. 
Siap mintak satu dari dhiera.. hehehehehe...

Hari tu masa jumpa exrix, die cite tentang guestbook sape tah...
then tunang cakap die nak buat simple je, 
print atas A3 then main cop2...
waktu tu memang takda terpikir paper pun...

then hari ni, macam bese la berjalan2 di alam maya, nurul jumpa ni...




Lawa kan? nanti korang leh framekan
then gantung kat dinding rumah...

Ape lagi, terus la mencari kat pakcik google...

Idea 1



Idea 2


Idea 3 


Idea 4

korang rasa mana yang cantik?

July 24, 2012

PREMIUM BEAUTIFUL LUXURY CORSET



Buat kawan kawan yang kurang mengetahui tentang PB, 
nurul ceritakan serba sedikit tentang PB dan kelebihan PB pada badan kita... 

PB terdiri daripada 3  iaitu


1. Long Bra
  • Cup yang berbentuk piramid dapat menampung payudara agar tidak jatuh & puting payudara dalam kedudukan yang betul (untuk mengelakkan daripada kanser).
  • Menghalang lemak mengalir ke bahagian belakang.
  • Mengelak daripada masalah berkaitan perut seperti gastrik dan ulser.
  • Memecah lemak pada bahagian atas perut.
  • Lace cup mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan daripada payudara melimpah keluar. 
    Kedudukan bentuk tali tidak mudah jatuh.


2. Long Girdle
  • Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut serta menghilangkan kesan rekahan kulit stretchmarks terutamanya bagi ibu-ibu selepas bersalin.
  • Tidak menekan ovari dan memberikan kesan hormon yang seimbang i.e estrogen & progesteron.
  • Lubang angin mengawal keputihan, pengaliran darah & udara untuk menghilangkan kesan bau pada wanita.
  • Love shape nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan mengukuhkan kedudukan.
        Dua lapisan tenunan di bahagian belakang 
        mengawal lemak yang telah kehadapan supaya tidak kebelakang semula.




3. Waist Nipper
  • Tetulang memori berfungsi untuk mengatasi masalah tulang belakang seperti bongkok, slip disc, sakit pinggang dan pengaliran darah.
  • Suntikan F.I.R paling banyak dalam tetulang bengkung.
  • Sesuai untuk lelaki atau wanita terutamanya selepas bersalin.
  • Tali-tali bengkung memudahkan kemasan & merampingkan pinggang.
Boleh digunakan untuk bahagian badan yang lain seperti di kepala jikalau pening atau migrain dan lutut jika sakit lutut.



Lots of love,Nurul
014-5223490

July 13, 2012

✿✿My Wedding Checklist✿✿

Assalamualaikum...
Hari Jumaat yang indah...
Moga Allah beri keberkatan, kebahgiaan dan murahkan rezeki kita..
Nurul baru nak buat wedding checklist 
3month 4 week to go...

semput dah ni...
huhuhu 




✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Solemnization, Sanding & Tandang
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

۩۞۩
::Legal Stuff::

» Get application forms {Done}
» Book jurunikah {Done}
» Book HIV test {Done}
» Go for HIV test {Done}
» Submit application form Kanda {Done}
» Submit application form Dinda {Done}


۩۞۩
::Invites::


» Wedding Invites {Pending} exrix
» Wedding Invites listing {Pending} ( Along{Done} Aya&Umi {Pending})
» Online wedding invites development {Pending}

۩۞۩
::Hantaran::

Abang to Sayang
» Tray 1 | Mas Kahwin {Pending}
» Tray 2 | Wedding Ring
{Done}
» Tray 3 | Telekung
Sponsored by Maksu {Done}
» Tray 4 | Gadget Tab {Done}
» Tray 5 | Handbeg&Watch
{Done}
» Tray 6 | Kek {Pending}
» Tray 7 | Sireh Junjung
{Pending}


Sayang to Abang
» Tray 1 | Wedding Ring {Done}
» Tray 2 | Watch
{Done}
» Tray 3 | Shirt {Done}
» Tray 4 |
» Tray 5 | Bag
{Done}
» Tray 6 | Shoes {Done}
» Tray 7 | Gadget
{Done}
» Tray 8 | Kek {Done}
» Tray 9 | Sireh Junjung {Pending}

 
Decorations
» Fabric flower DIY{Pending}
» Hantaran Tray {Done}
» Decorations material {Pending}
» Alas dulang {Pending}
» Ring pillow {Pending}

۩۞۩
::Food and Favours::

Solemnization
» Catering {Done} Surau

Sanding
» Catering {Done} Surau
» Doorgift Paperbag
{Done}
  
 Angry Bird keychain {Done}
  
Love Chain {Done}
» VIP favours
{Done}
» VIP Favours Packaging
{Done}
۩۞۩
::Hall & Logistics::

» Hall booking {Done}
» Chair booking {Done}
» Floor Plan layout {Pending}
» Contact Rela {Pending}
» Signage {Pending}
» Signage placement DIY {Pending}
» MC script {Pending}




۩۞۩
::Entertainment::

» PA System {Pending}
» Emcee {Pending}
» Live feed videographer {Pending}
» Playlist {Done}


۩۞۩
::The Look::


Solemnization
» Dinda's Dress {Done}
» Tudung {Pending}
» Veil {Pending}
» Shoes {Pending}
» MUA {Done}
» Hand Bouquet {Pending}
» Kanda's Outfit {Pending}

Sanding
» Dinda's Outfit {Done}
» Shoes {Pending}
» MUA {Done}
» Hand Bouquet {Pending}
» Kanda's Suit {Done}
» Kanda's Tanjak, Sampin & Bengkung  {Done}

Tandang
» Dinda's Outfit {Done}
» Shoes {Pending}
» Hand Bouquet {Pending}
» Kanda's Suit {Done}







۩۞۩
::Capturing the Moments::


Photography
» Photographer {Done}

Videography
» Solemnization & sanding videographer {Pending}



۩۞۩
::Decorations::

Solemnization
» Langsir {Pending}
» Bantal Nikah {Pending}

Sanding
» Meja makan beradab decorations {Done}
» Rosettes for relatives {Done}
» Bunga Manggar {Pending}
۩۞۩
::Bridal Room::

» Wardrobe {Pending}
» Bed {Done}
» Drapes and curtains {Pending}
» Bed sheets {Done}
» Bed skirt {Done}
» Table  {Pending}
» Mattress {Pending}
» Decoration {Pending}

July 5, 2012

Contest: Like, Post & Win RM600*

Selamat pagi... Assalamualaikum..
Entry di pagi 15 Sya'ban.. 
Bila takda kerje, nurul suka berjalan-jalan, terjah blog orang la dan mencari idea.

Nurul kenal kina ni, tapi kina tak kenal nurul.... hehehehe
belum pernah jumpa lagi...
harap nanti wedding nurul, kina balik kuantan dan boleh attend la...

Nurul suka masuk blog kina dan link yang paling suka masuk 
banyak idea Kina yang boleh nurul gunakan...

*macam tu la orang yang takde idea... 
cedok idea orang la jawabnyer...
hehehe...

so, bila dah masuk blog kina, baru perasan ada 
Contest: Like, Post & Win RM600*


1) Like fanpage Journey of Bride to Be & penaja hadiah kita TheshopAblog
2) Like post Contest : Like, Post & Win RM600* di sebelah bawah kanan post ini. 
3) Post satu entri seperti berikut-
  • Tajuk: Contest: Like, Post & Win RM600*
  • Serba sedikit tentang Journey of Bride to Be by Shakina Farhan ni.
  • Serba sedikit tentang contest & hadiah contest ni.
  • Bebas menulis dalam point form ataupun karangan ataupun gambar.
  • Nak buat sticky post atau tidak terpulang.
4) Hanya satu post sahaja diterima (samada di blog atau note di facebook)
5) Tinggalkan link entry+nama facebook anda di blog 
atau share note facebook di fanpage Journey of Bride to Be bagi yang tiada blog.


Kategori

Pemenang Kategori Pertama:
Satu penyertaan untuk entry yang paling best

Pemenang Kategori Kedua:
Satu penyertaan blog yang paling tinggi referral

Pemenang Kategori Ketiga:
Tiga penyertaan yang dipilih secara random

Jadi kita akan ada 5 Pemenang semuanya!


Hadiah


Kategori Pertama :
1 x Telekung Sulam Imported (worth RM100) + 14 complete pack 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM135) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)

Kategori Kedua:
1 x 14 complete pack of 3D Crest Whitening Advanced Vivid (worth RM125)

Kategori Ketiga:
3 x 7 trial pack of 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM75) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)

Total semua hadiah dari penaja kita ni? Worth more than RM600!
Boleh jenguk blog TheshopAblog untuk product-product ini.


Dateline: 4 Julai 2012 - 10 Julai 2012 
Pemenang akan diumumkan: 12 Julai 2012


Bagi yang nak join, jom cepat-cepat join...

* Harap entry ni dapat menarik perhatian juri... hehehee
Mana tau boleh menang kan?
Dapat hadiah..
Amin...