June 22, 2012

Herba Maharani-Beijing TongRenTang Te Zhi Bai Wan Dapat menyelesaikan masalah wanita





HARGA HERBAL MAHARANI : RM65.00 SEKOTAK

HERBAL MAHARANI / TE ZI BAI FENG WAN

Khusus Untuk Wanita Masa Kini

Menghadapai masalah haid yang tidak teratur..
Ketidak selesaan akibat sengugut..
Mengalami penyakit keputihan..
Penurunan keinginan untuk bersama..
Untuk awet muda..
Untuk kecergasan dan stamina..
Untuk tenaga selepas bersalin / keguguran..
Inilah peluang untuk mengatasi permasalahan yang dialami selama ini...!

Wanita zaman moden ini sibuk dengan kerjaya dan keluarga, maka kurang menjaga kesihatan sendiri. Namun, sibuk tidak seharusnya dijadikan sebagai penghalang kesihatan wanita zaman moden, kerana kesihatan adalah harta yang paling berharga dalam kehidupan.
Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di Peking.

RAMUAN UTAMA:Wuji (Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan pelbagai herba Cina yang bermutu.

Bai Feng Wan – Herba Kebahagiaan Wanita dan Perangsang….

Berikut adalah tindakbalas sementara yang mungkin berlaku:

Gejala, Punca dan Cara Penyelesaian

1 Pening kepala- pipi, badan dan telinga. Rasa panas. Demam, belakang tengkuk atau sendi sakit
- Gangguan peredaran darah

- Asid dalam badan sangat tinggi

- Tekanan darah tinggi atau rendah
- Teruskan seperti biasa

- Amalkan Chlorella dan banyakkan minum Miautan

2 Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
-Kandungan gula dalam darah sedikit tinggi
- Kolestrol dan asid tinggi
- Tukar cara makan
- Makan waktu sebelum tidur
- Banyakkan minum air miautan

3 Tidak mahu tidur
- Kekurangan kalsium
- Makan pagi sahaja
- Banyakkan minum air miautan

4 Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
- Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur atau banyak toksid
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan

5 Kerap buang air besar / berdarah atau sakit perut
- Usus besar dan sistem penghadaman lemah
- Ada darah beku pada usus
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

6 Panas dan berpeluh-peluh
- Kekurangan klorofil dalam badan
- Asid dan toksid tinggi
- Kolesterol amat tinggi
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

7 Kerap kencing
- Masalah pada pundi kencing
- Gangguan peredaran darah
- Asid tinggi
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

8 Sengal-sengal badan
- Masalah system saraf
- Hormon estrogen dan progestron tidak seimbang
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

9 Kitaran haid berubah (lewat, banyak dan jadual)
- Hormon estrogen dan progestron tidak seimbang
-Kelemahan system ovari
- Teruskan macam biasa
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

10 Keluar jerawat
- Darah kotor
- Banyak toksid dan asid
- Teruskan macam biasa
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

11 Batuk keluar darah
- Sistem paru-paru lemah
- Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paru
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

12 Keluar peluh & gatal-gatal pada badan
- Banyak toksid dan asid
- Darah kotor
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

CARA PENGAMBILAN HERBA MAHARANI
Cara makan yang disyorkan ialah 25- 50biji kecil sekali sehari.
waktu pengambilan yang terbaik ialah pada waktu pagi sebelum sarapan, kalau berpuasa, makan pada waktu sahur. Nak makan malam pun boleh juga.

Namun, menurut kajian yang dibuat, di Malaysia, pengambilan 10 - 15 biji kecil sudah mencukupi kerana herba ini agak panas bagi sesetengah orang. Bagi yang dah biasa makan herba, bolehlah ambil 25biji , tetapi jangan melebihi 50biji sehari.

Kurang dari 10 biji TIDAK disyorkan kerana bimbang dos tidak mencukupi.

Kesimpulannya, pengambilan diantara 10 - 25 biji kecil setiap hari mengikut kesesuaian individu itu sendiri.

Kuantiti dalam sekotak = 6 bola putih = 300 biji kecil

kalau ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
kalau ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
kalau ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period stop makan)

Cara pengambilan mengikut masalah tertentu.
Berikut adalah cara pengambilan Herba Maharani mengikut keadaan yang berlainan :

1.Untuk penjagaan kesihatan, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 6 hari.

2.Jika badan lemah, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 12 hari atau 2 biji bola selama 5- 10 hari.

3.Untuk Peredaran haid yang tidak tetap, mengambil pada hari ke-6 period dengan 1 atau 2 biji bola selama 20 hari.

4.Jika berlaku ketidakselesa semasa period, mengambil 14 hari sebelum period dengan 1 atau 2 biji bola selama 14 hari.

5.Selepas melahirkan anak, mengambil seminggu selepas melahirkan anak dengan 1 biji bola selama 10- 14 hari.

Nota :
1. Setiap bulan makan selama 5-10 hari dan kesan produk boleh dirasai selepas 2/ 3 bulan.

2. Jika rasa badan ‘panas’ selepas makan, anda boleh menggunakan satu daripada cara
alternatif yang berikut :

(a) minum air garam
(b) makan separuh biji (25 biji kecil) setiap kali

KEBERKESANAN HERBA MAHARANI


Di Sini saya kongsikan persoalan berkenan pengambilan herbal maharani...untuk lebih lanjut boleh lah ke website ni http://dre.hai-o.com.my/notes/

Hi Doctor,

Saya berumur 27 tahun dan dah kahwin 3 tahun. Kitaran haid saya tak stabil semenjak 5 tahun yang lepas, haid takkan ada kecuali saya makan ubat utk merangsang ia datang. Bulan lepas, saya ambil pil maharani Hai-O selama 14 days, 2 botol sehari, tapi bulan ni haid masih tak datang, rasanya ovulasi gagal lagi. Saya pernah berjumpa doktor, doktor cakap telur byk cuma tak develop. Bilakah saya boleh ambil pil maharani lagi? Ada apa cara lain utk masalah saya ni sebab dah lama nak dapat anak.

Jawapan doktor:
Masalah kitaran haid yang tidak teratur anda telah lama berterusan. Oleh itu, badan anda sememangnya memerlukan suatu tempoh masa supaya mengawalatur kitaran haid.

Untuk masalah haid yang tidak teratur, anda boleh mula makan Herba Maharani pada hari ke-6 selepas datang haid. Anda perlu teruskan pengambilan selama 20 hari, sebiji atau dua biji bola kuning (=50 pil hitam kecil) sehari.

Keberkesanan produk dapat diperhatikan setelah mengamalkan pengambilan Maharani sekurang-kurangnya 3 bulan.

No comments:

Post a Comment