June 26, 2012

~my best weekend~

Assalamualaikum...
Maaf lambat nak update blog... huhuhuhu
 
Baru ni nurul sempat ke Putrajaya untuk berjumpa dengan
faiz dan kawan2 B2B dengan niat
nak  hadir Wedding my leader Ct Nurwaty


~Jumaat Malam~

semangat nak pergi Putrajaya... nak jumpa faiz
then kenduri and sharing Biz la...

 sampai je umah faiz, faiz tunjuk kek red velvet ni...

tarang tarang...




tengok kek ni, memang terliur la...
 bila dah rasa, perh... memang sedap...

Ada lagi, Cheese Tart pulopp..

sedap wehh...


kalau ada sesiapa nak tempah, pm je kawan nurul,
faiz atau fbnyer Izah Zan

~Sabtu~



 Kami berdua bergerak ke cyberjaya tuk pickup Dewi...
 
 
 Faiz, Dewi & Nurul...
Bergerak ke kenduri waty


 Guest Book
kami bertiga pakat conteng...
hehehee

makan dulu, perut sydah berkoroncong ni...
makan sambil tengok keadaan sekeliling...
sayangnye dalam sibuk duk pandang2 lupa pulak nak tangkap gambar...

ni la rupa pelamin Waty...
simple je kan..

Ni pulak baju waty... Flowy giler...



Lepas siap makan, kami pun nak terus ke KL la...

Tapi sebelum tu, sempat lagi amik stock




Kami ke Semua House Tuk Faiz berbincang design baju dengan Am..
Bagus tengok Am ni design... teliti kerjanye...
Kalau lah belum hantar

 

then kami ke Kedai Bunga Reben...






 Banyakkan barang kat sini?
murah-murah tau...

Kemudian selepas siap beli barang,
kami ke bangi pulak...
ke kedai Yummie Bakery
Faiz nak cari bahan tuk buat tempahan

 







Lepas habis shopping, kami ke pasar malam untuk
mencari makanan...
kelaparan tahap gaban...
hehehehe

~Ahad~

Mulakan pagi dengan pemandangan


 Nurul tengok faiz buat cup cake yang di tempah oleh kawan group B2B
Raja Zubaidah
Lawa tak?


Kami keluar tuk cari tiket selepas tengah hari...


 Kat Putrajaya takda tiket ke Kuantan, kami ke Kajang



Kat Kajang pun takde tiket, jadi kami ke Pekeliling...


 Dari Pekeliling, kami ke Berjaya Times Square...\\
Lawanye tengok tempat ni...
Tak puas pegi sekejap sangat







Ok, masa nak balik dah...

memamg best la berlari kejar bas...
ngan beg plastik terputus, kek terjatuh...

Orang kat Pekeliling pandang2 je...
memang jadi kenangan seumur hidup...


Da... nanti nurul sambung lagi k





Premium Beautiful Membantu Dalam Kesihatan

Premium Beautiful telah terbukti kefungsiannya dalam kesihatan. Antaranya ialah :

1. Mencegah barah payudara


1. Infra merah jauh (F.I.R) yang terdapat pada setiap benang korset Premium Beautiful membantu meningkatkan daya tahan tubuh, meneutralkan racun,  dan memperkuatkan proses terapi barah.

2. Selain itu, pengaliran darah sentiasa aktif dan lancar ke seluruh badan. Maka, sel barah
tidak akan wujud dan berkembang.
3. Ia turut mendetoktifikasi sel-sel barah dengan cekap.
4. FIR juga mengembangkan kapilari darah untuk membantutkan pemberanakan sel barah.
5. Premium Beautiful ini sekaligus memberi terapi pemanasan badan. Sel barah mati pada 
suhu 42°C ketika pemakaian Premium Beautiful iaitu melalui sinar FIR yang akan
 membunuh sel barah tanpa sedar.

2. Menganjalkan payudara

 
Premium Beautiful dapat mengecilkan atau membesarkan payudara 
dengan hanya memilih saiz cup yang tepat.

 
Gambar di atas menunjukkan perbezaan saiz payudara sebelum dan selepas 
pemakaian Premium Beautiful.

 
Gambar di atas menunjukkan keanjalan payudara sebelum dan selepas
 pemakaian Premium Beautiful.

3. Mengecutkan fibroid


1. Fibroid ialah sejenis ketumbuhan yang berasal dari tisu pada rahim.
2. Apabila ia membesar, fibroid boleh mendatangkan pelbagai masalah kepada wanita
seperti menghimpit pundi kencing, mengalami haid yang banyak, sakit semasa haid,
sakit semasa bersama, dan sebagainya.
3. Ia boleh tumbuh sehingga sebesar biji bola tapi ia bukan sejenis kanser.
4. Maka, Premium Beautiful dapat mengecutkan fibroid dengan pemakaian Premium Beautiful
dan pemakanan herba maharani.

4. Mendapatkan anak

Premium Beautiful dan herba maharani membantu untuk mendapatkan anak.
Bagaimana Premium Beautiful membantu untuk hamil?
1. Menstabilkan kedudukan rahim. Rahim akan naik ke posisi yang betul dan akan
bersedia untuk proses hamil.
2. Melancarkan aliran darah keseluruh badan. Ia secara tidak langsung membantu proses penyuburan.

3. Kegemukan juga akan menyebabkan ketidakhamilan. Jadi, dengan menggunakan 
 Premium Beautiful, ia sangat membantu untuk menurunkan berat badan.
Bagaimana herba maharani membantu untuk hamil?

1. Ia membantu menambahkan darah dan tenaga batin badan.
2. Ia berkesan untuk mengawalatur peredaran haid yang tidak tetap dan menangani
masalah-masalah wanita seperti kesakitan haid, keputihan, mengecutkan otot rahim
selepas bersalin, mengawalatur rembesan hormon dan sebagainya.
3. Menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja seperti senggugut, keputihan, 
peredaran haid yang tidak teratur, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain.

4. Herba maharani juga menguatkan otot rahim.
5. Keberkesanan produk ini dapat dirasai selepas makan selama 2-3 bulan.

Nota :
Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan tembikai. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani. Sewaktu makan ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan / supplemen ini pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan ubat subur, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.Harap maklumat di atas membantu anda. (Rujukan Hai-O)




Lots of love,Nurul
014-5223490

June 22, 2012

side effect bila pkai Premium Beautiful Corset


Setiap produk mesti ada kesannya, macam tu juga dengan PB
Tapi

THE BEST EFFECT EVER is of course...
YOUR BODY MORE CURVY...LOSS A LOT OF UR WEIGHT!!!
hehhehhe

But ade gak side effect lain.... maksud nurul ialah
 HEALING PROCESS atau Proses pemecahan lemak badan 
dan korang kene perbanyakkan minum air..

Tapi, depends pada badan seseorang tu jgk....
sometimes, korang x rase pn... 
Jangan risau, cuma  
TANDA PENYAKIT DALAM BADAN KITER YANG TIDAK DIKETAHUI 
sedang DIBONGKARKAN!!

Tugas Premium Beautiful sekarang now is  
MEMULIHKAN dan sekaligus MEMBERIKAN 
KESIHATAN YANG OPTIMUM 
buat setiap si pemakainya...

Tapi dengan syarat!!!
DISIPLIN!!! DISIPLIN pakai atleast 8jam sehari...
Nak shape cantik...
nak sihat...kne rajin yea... :)
JANGAN SKIP2 TAU

Actually, kebanyakan client2 Premium Beautiful akan mengalami simtom-simtom seperti berikut:
  1. Keluar angin, terkentut dan sendawa untuk badan yang banyak angin dan
     ia tandanya badan anda berasid.
  2. Sakit kepala, berlaku pada otang yang ada migrain or kerap kali sakit
     kepala. Jika anda menghadapi masalah ini, 
    pastikan anda minum air dgn cukup.
  3. Badan rasa sakit & sengal2 kerana semasa memakai Premium Beautiful anda menjalani proses berurut.
  4. Sakit tulang belakang berlaku bagi orang yang selalu mengalami sakit
     belakang. Ia merupakan tindakan awal menyelaraskan tulang belakang dan memperbetulkan postur badan.
  5. Payudara terasa sengal & tegang kerana ia memulihkan dan bertindak untuk
     menegangkan dan menaikkan semula buah dada pada keadaan &
     kedudukan yang sepatutnya
  6. Berat badan turun, kerana berlaku peningkatan metabolisma badan 
    disebabkan oleh FIR.
  7. Gatal-gatal pada anggota badan & tempat-tempat tertentu. Ini menunjukkan 
     terlalu banyak asid yang dikeluarkan melalui perpeluhan. Kesan-kesan 
     kehitaman pada pinggang mungkin berlaku. Teruskan pemakaian untuk 
     mengeluarkan toksid berasid. Lama kelamaan keadaan ini akan beransur 
     pulih dan bykkan minum air.
  8. Badan terasa cergas dan lebih aktif kerana tindakan resonan molekul air di 
     dalam badan lebih aktif setelah memakai Premium Beautiful 
    kerana tindakan FIR.

SAYANGI DIRI ANDA....
Jika anda sanggup habiskan duit beribu2 untuk repair or for maintainance kereta etc.....

Kenapa tidak untuk badan sendri???

Premium Beautiful comes with LIFE TIME WARRANTY!!! Bestkan???
LONG LASTTTTTT....
Berminat untuk dapatkan korset anda???

Lots of love,Nurul
014-5223490

Herba Maharani-Beijing TongRenTang Te Zhi Bai Wan Dapat menyelesaikan masalah wanita





HARGA HERBAL MAHARANI : RM65.00 SEKOTAK

HERBAL MAHARANI / TE ZI BAI FENG WAN

Khusus Untuk Wanita Masa Kini

Menghadapai masalah haid yang tidak teratur..
Ketidak selesaan akibat sengugut..
Mengalami penyakit keputihan..
Penurunan keinginan untuk bersama..
Untuk awet muda..
Untuk kecergasan dan stamina..
Untuk tenaga selepas bersalin / keguguran..
Inilah peluang untuk mengatasi permasalahan yang dialami selama ini...!

Wanita zaman moden ini sibuk dengan kerjaya dan keluarga, maka kurang menjaga kesihatan sendiri. Namun, sibuk tidak seharusnya dijadikan sebagai penghalang kesihatan wanita zaman moden, kerana kesihatan adalah harta yang paling berharga dalam kehidupan.
Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di Peking.

RAMUAN UTAMA:Wuji (Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan pelbagai herba Cina yang bermutu.

Bai Feng Wan – Herba Kebahagiaan Wanita dan Perangsang….

Berikut adalah tindakbalas sementara yang mungkin berlaku:

Gejala, Punca dan Cara Penyelesaian

1 Pening kepala- pipi, badan dan telinga. Rasa panas. Demam, belakang tengkuk atau sendi sakit
- Gangguan peredaran darah

- Asid dalam badan sangat tinggi

- Tekanan darah tinggi atau rendah
- Teruskan seperti biasa

- Amalkan Chlorella dan banyakkan minum Miautan

2 Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
-Kandungan gula dalam darah sedikit tinggi
- Kolestrol dan asid tinggi
- Tukar cara makan
- Makan waktu sebelum tidur
- Banyakkan minum air miautan

3 Tidak mahu tidur
- Kekurangan kalsium
- Makan pagi sahaja
- Banyakkan minum air miautan

4 Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
- Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur atau banyak toksid
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan

5 Kerap buang air besar / berdarah atau sakit perut
- Usus besar dan sistem penghadaman lemah
- Ada darah beku pada usus
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

6 Panas dan berpeluh-peluh
- Kekurangan klorofil dalam badan
- Asid dan toksid tinggi
- Kolesterol amat tinggi
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

7 Kerap kencing
- Masalah pada pundi kencing
- Gangguan peredaran darah
- Asid tinggi
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

8 Sengal-sengal badan
- Masalah system saraf
- Hormon estrogen dan progestron tidak seimbang
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

9 Kitaran haid berubah (lewat, banyak dan jadual)
- Hormon estrogen dan progestron tidak seimbang
-Kelemahan system ovari
- Teruskan macam biasa
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

10 Keluar jerawat
- Darah kotor
- Banyak toksid dan asid
- Teruskan macam biasa
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

11 Batuk keluar darah
- Sistem paru-paru lemah
- Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paru
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

12 Keluar peluh & gatal-gatal pada badan
- Banyak toksid dan asid
- Darah kotor
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

CARA PENGAMBILAN HERBA MAHARANI
Cara makan yang disyorkan ialah 25- 50biji kecil sekali sehari.
waktu pengambilan yang terbaik ialah pada waktu pagi sebelum sarapan, kalau berpuasa, makan pada waktu sahur. Nak makan malam pun boleh juga.

Namun, menurut kajian yang dibuat, di Malaysia, pengambilan 10 - 15 biji kecil sudah mencukupi kerana herba ini agak panas bagi sesetengah orang. Bagi yang dah biasa makan herba, bolehlah ambil 25biji , tetapi jangan melebihi 50biji sehari.

Kurang dari 10 biji TIDAK disyorkan kerana bimbang dos tidak mencukupi.

Kesimpulannya, pengambilan diantara 10 - 25 biji kecil setiap hari mengikut kesesuaian individu itu sendiri.

Kuantiti dalam sekotak = 6 bola putih = 300 biji kecil

kalau ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
kalau ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
kalau ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period stop makan)

Cara pengambilan mengikut masalah tertentu.
Berikut adalah cara pengambilan Herba Maharani mengikut keadaan yang berlainan :

1.Untuk penjagaan kesihatan, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 6 hari.

2.Jika badan lemah, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 12 hari atau 2 biji bola selama 5- 10 hari.

3.Untuk Peredaran haid yang tidak tetap, mengambil pada hari ke-6 period dengan 1 atau 2 biji bola selama 20 hari.

4.Jika berlaku ketidakselesa semasa period, mengambil 14 hari sebelum period dengan 1 atau 2 biji bola selama 14 hari.

5.Selepas melahirkan anak, mengambil seminggu selepas melahirkan anak dengan 1 biji bola selama 10- 14 hari.

Nota :
1. Setiap bulan makan selama 5-10 hari dan kesan produk boleh dirasai selepas 2/ 3 bulan.

2. Jika rasa badan ‘panas’ selepas makan, anda boleh menggunakan satu daripada cara
alternatif yang berikut :

(a) minum air garam
(b) makan separuh biji (25 biji kecil) setiap kali

KEBERKESANAN HERBA MAHARANI


Di Sini saya kongsikan persoalan berkenan pengambilan herbal maharani...untuk lebih lanjut boleh lah ke website ni http://dre.hai-o.com.my/notes/

Hi Doctor,

Saya berumur 27 tahun dan dah kahwin 3 tahun. Kitaran haid saya tak stabil semenjak 5 tahun yang lepas, haid takkan ada kecuali saya makan ubat utk merangsang ia datang. Bulan lepas, saya ambil pil maharani Hai-O selama 14 days, 2 botol sehari, tapi bulan ni haid masih tak datang, rasanya ovulasi gagal lagi. Saya pernah berjumpa doktor, doktor cakap telur byk cuma tak develop. Bilakah saya boleh ambil pil maharani lagi? Ada apa cara lain utk masalah saya ni sebab dah lama nak dapat anak.

Jawapan doktor:
Masalah kitaran haid yang tidak teratur anda telah lama berterusan. Oleh itu, badan anda sememangnya memerlukan suatu tempoh masa supaya mengawalatur kitaran haid.

Untuk masalah haid yang tidak teratur, anda boleh mula makan Herba Maharani pada hari ke-6 selepas datang haid. Anda perlu teruskan pengambilan selama 20 hari, sebiji atau dua biji bola kuning (=50 pil hitam kecil) sehari.

Keberkesanan produk dapat diperhatikan setelah mengamalkan pengambilan Maharani sekurang-kurangnya 3 bulan.

June 11, 2012

~wedding Big Bro~*part two*

Hai...
Assalamualaaikummm

malam ni nurul sambung lagi menulis semasa balik perak last week


So lepas sampai homestay, pe yang korang selalu buat?
mesti la masuk bilik dulu...

betul tak??

hat ni, pe lagi, layan lagu korea la..


 baju ni nampak macam ape?
hehehehe

table cloth kan??

 adik yang pakai baju table cloth...
hahahaa..
kene gelak je...
sian



then kami siap2 tuk g dewan...


di luar dewan jmp 2 orang budak ni...
sorang pengapit bidan terjun
sorang lgi pegang bungga manggar



 pengantin on that day...
tahniah Abg Long & Kak Long

 Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh aya...
Mengharapkan majlis berjaaln lancar dan dirahmati Allah


Family Reunion..

layan gambar kami...







Budak ini meramalkan my future...
terpengaruh ngn movie ni...

tiba la masa untuk pulang ke kuantan...

bye ipoh..