March 6, 2012

Doorgift-Brooch Felt

Assalamualaikum...

Nurul nak cerita tentang brooch felt in the progress...

Felt yang nurul dah lukis bulat2
 


Ni Brooch

 Felt yang telah digunting
Kemudian gunting bulat2 mcm gambar tu

 Kemudian buat kelopak2
secara manual k...
mmg penat sikit, tapi berbaloi

Then gabungkan 2 warna

Buat macam ni then pusing2 tuk jadikan bunga ros

Tadaa...
Dah jadi bunga ros

ec plak daun n brooch pin...


lawa tak? hehehehehe...
pape pun berpuas hati dapat buat sendiri

6 comments:

  1. sangat kreatif..nk try jugak la..hehe

    ReplyDelete
  2. Try la... bentuk bulat tu, ikut awak la nak buat besar mana...
    nurul pun banyak try n error

    ReplyDelete
  3. wah...rajin nye...nk tnye jahit ke gam je felt 2?

    ReplyDelete
  4. sukernyer...nk try jg la...cntiknyer la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la buat... lagi murah buat dari beli...

      Delete