February 29, 2012

Pilihan Antara Berjaya dan Gagal...

 

Assalamualaikum Semua...
Saje nak kongsi2 sedikit berkenaan kejayaan and kegagalan. :)

In what ever we do in life,semuanya ditentukan oleh sikap kita or what we called as our perspective? Teringat plak dlu2 blaja 7Habits of Effective People kan,when you had your paradigm shifted,everything gonna looks easier!

Its d same in business.Ada ramai yang berjaya dan tak kurang juga yang gagal....In this business(Premium Beautiful) there is only 2 choice,success or failure.  Orang yang berjaya mesti ada RAHSIA KEJAYAAN dan orang yang gagal mesti ada SEBAB KEGAGALAN.  Genggam aja tangan leader kemas2.Follow aje ape leader aje sbijik2.Kita nk kejayaan yang cam leader kan? :)

Ambil tips kejayaan dari orang yang berjaya sebagai panduan dan ambil iktibar kegagalan dari orang yang gagal supaya kita tidak mengikut jejaknya menjadi seorang yang di anggap gagal...

Leader2 yang telah berjaya, menggenggam 5-figure tebal tak lokek berkongsi rahsia kejayaan.. :)


Sebenarnya tiada istilah gagal dalam perjuangan, yang ada hanyalah belum berjaya dan perlu gandakan lagi usaha beserta muhasabah diri untuk berjaya KECUALI orang yang berputus asa dan tidak mahu usaha lagi...pilihan di tangan kita kerana manusia masing-masing bertanggungjawab ke atas diri sendiri.  

Baik keputusan yang kita buat hari ini demi masa depan, baik lah masa depan kita dan kurang tepat keputusan yang kita buat hari ini, kurang kepuasanlah kita pada masa depan...kerana masa depan diri boleh di ramal, kita hanya perlu tepuk dada dan tanya hati kita....
Sebab, if hidup berbantalkan alasan, susah/lambat nk menggapai kejayaan.
*fakta : ramai yang bermula dengan gagal dalam bisnes ni, tapi bangkit semula setelah di bimbing oleh KETUA dan KUMPULAN yang betul...(ambil tips kejayaan), dan kebangkitan tu memberi kejayaan yang berlipat ganda...dengan usaha dan pimpinan 
yang tepat.... 

 Kejayaan ada CARA, kegagalan ada SEBAB.
Jangan lepaskan peluang utk mengejar sesuatu yang POSSIBLE. 
Langkah beribu batu bermula dengan langkah pertama.

Lots of love, Nurul
014-5223490

p/s: bonus RM4500 masih ada lagi~ jangan lepaskan peluang ini. I will lead you the way. insyaAllah. 

No comments:

Post a Comment