February 3, 2012

Contest Couple Paling Romantik by Cik Pipie

 
Selamat Pagi semua... 
Cik Pipie menjemput nurul join costest ni...
hehehe... Baget bagus la tu... hahaha...

Ok, nak join tak contest ni? Jom la join...
Best la, leh rewind balik saat2 indah ngn En Tunang... hehehe (gatai)

Entry ni maybe panjang, harap korang tak jemu membaca,
nurul tak pandai nak pendekkan ayat...


  
Syarat-syarat Penyertaan :

1. Terbuka pada semua yang ada En.Boyfie/En.Tunang/EN.Suami
(Ade Pasangan Ler , lelaki pon bole join )
2. Harus Follow blog Cik Pipie nih 
3. Buat satu entry bertajuk " Contest Couple Paling Romantik by Cik Pipie "
4. Letak Banner kat ats nih kat entry u'olls oke 
5. Letak gambar u'olls brdua yang romantik bagi u'olls la
6. Ceritakan kenapa gambar yang u'olls letak tuh paling romantik bg u'olls (Wajib letak!!)
7. Dan tolong juga ceritakan  sedikit perkenalan u'olls dengan En.Boyfie/En.Tunang/En.Suami
8. Dah siap ? so letakkan Link u'olls tuh dekat kotak komen Cik Pipie yang ini okey ..
9. 2 pemenang akan dipilih oleh we'oll .. (Cik Pipie n En.Tunang)
10. Tag kepada 3 orang rakan anda pastikan dy tahu !! *tambahan


Tarikh Tutup :

28. Februari.2012 
12.00 Tengah Malam
(Selasa)


Hadiah :

Sepasang T-Shirt Couple 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
 PERKENALAN

Perkenalan kami pada Chineess New Year 2010, waktu tu kawan2 nurul buat Mini Reunion SMAI
kat Bowling Mega Mall, Kuantan.
Baru la nurul kenal, Anep a.k.a Abdullah Hanif Abdul Ghalib
Xkan baru kenal terus bercinta kan?
mesti la tak, lepas dua bulan kami jumpe lagi masa Jamuan Hari Raya di rumah Kak Teh, kakak kawan kami... 
Lepas tu kami mula berchatting... Tak lama kami chatting, die hilang.
Rupanye masa tu die dapat praktikal kat Kilang Proton, Shah Alam..

SAAT KU JATUH CINTA
Wah sub tajuk nurul... Gempak sikit...
Ok, kami masing2 memang tak ingat macam mana boleh dapat phone number...
Yang pasti nurul dulu sms gedik kat anep...
mcm ni ayat sms nurul.
"K abg, syg odw balik dah ni"
masa tu nurul keluar dgn kawan2 nurul kat kuantan,
dia pulak ada kenduri kat Kajang..
Malam tu, baru die balas sms nurul. "kiut juga panggilan tu kan?"
Start dari situ la kami mula msg gedik2 berabang sayang.. hehehe...

Suatu malam nurul jadi emosi, nurul cakap kat dia yang nurul takut kot2 la awek die nanti marah ke coz kami sms mcm tu. Mana tau dia dah ada seseorang dalam hati kan... Takut juga masa tu.
Jadi malam tu nurul ambil keputusan tak mau sms dah ngn anep.
Memang sedih la masa tu, dah la kami rajin sms. Bangun pagi tuk sahur pun saling sms.
Pagi tu memang rasa sunyi la, tanpa sebarang sms...
Sampai ati anep kan... 
Pagi tu sebelum pergi kerja nurul mengalah n sms dia..
" something missing"
Nangis tau coz rasa mcm anep dah tak mau kawan ngn nurul dah...
Lastly, anep balas msg dalam kul 9.30 pagi..
Dia tanya nurul ada rasa something tak.. Pastu dia cakap die dah 
figure out dan nak bagi peluang pada kami berdua...

Seronok gila kot masa tu... Rasa nak melompat2 pun ada... hehehe

FIRST TIME DATE

Bagi nurul inilah gambar yang romantik. Tau kenapa? Ce teka... hehehe
Gambar ni kawan nurul snap maybe untuk kami kenang first time date 
dan yang bestnye kami date bawa  kawan sekali. Meriah tau..
Mana ada orang lain bawa kawan masa first date kan? hehehe
Tapi itu lah yang nurul suka, nurul nak tengok samada kawan2 kami 
setuju atau tak kami bersama... Alhamdulillah ramai yang merestuinya..


Walaupun die xromantik mana, tp dia sangat memahami,
ambil berat yang paling penting dia boleh jadi imam tuk solat kami nanti..
Nurul juga yakin yang anep lah jodoh terbaik tuk nurul.

Moga Allah merahmati dan panjangkan jodoh kami sampai ke jinjang pelamin.


Wa Ai Ni ABDULLAH HANIF


TAG 3 KAWAN

  1. NORHASLIZA HASHIM
  2.  FY
  3. MIZA

No comments:

Post a Comment