January 6, 2012

CONTEST CINTA KAMI

Salam semua!!(^_^)
Korang perasan tak nurul makin rajin join any contest..xtahu la boleh menang ke tak tapi macam suka nak join. mana tau da rezeki tuk menang... (jeles gak tgk kawan2 menang contest)

Actually nurul godek2 kat blog aja..wooooo.... best gila cite cinta dia.. nurul pun nak bercerita juga... hehehe.. Ok..contest ni sebenarnya dianjurkan oleh Miszaliya dari MISZALIYA MAKEUP STUDIO..boleh refer segala-galanya pasal contest ni di SINI..('',)~

Nampak dak hadiah yang ditawarkan? nampak? mmg superb la...


Syarat-syarat untuk sertai contest ini adalah...

1)BUAT ENTRY MENGENAI CONTEST NI KT BLOG KORANG
2)CERITAKAN MENGENAI CINTA ANDA BERSAMA PASANGAN, MASUKKAN 1 KEPING GAMBAR ANDA & PASANGAN.
3)PASTU MINTA KAWAN2 BLOG OR SAPE2 SAJE TINGGALKAN KOMEN KT BAWAH ENTRY KORANG.... MINTA DIEORG TULIS "VOTE" pastu masukan nama n blog/fb dieorg kt komen tuh...

Tarikh tutup adalah pada 31 Januari 2012..(lama lagi ni..meh2 vote nurul k)

 Hadiah-hadiah yang ditawarkan adalah!!!!jeng.jeng jeng!

CONTEST "CINTA KAMI"
ANDA AKAN DISPONSOR JIKA TERPILIH SEBAGI PEMENANG
ANTARA HADIAHNYA....
~PELAMIN SANDING atau
~PELAMIN MINI atau
~MAKEUP 1X atau
~BUSANA & AKSESORI atau
~BUSANA+AKSESORI+MAKEUP 1X atau
~BUSANA+AKSESORI+PELAMIN MINI

 Menarik kan hadiah yang ditawarkan..sebagai B2B yang bakal berkahwin pada November 2012, contest ni memang menarik tertarik kau memang debommm la! hehe..
So, tolong VOTE untuk nurul menang salah satu daripada hadiah yg ditawarkan ok?
sayang semua  *_*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Assalamualaikum...
Nama saya Nurul Hasanah Binti Musa, tapi suka dipanggil Iman. Tunang saya pulak, Abdullah Hanif Bin Abd Ghalib. Kisah cinta kami ni tidak la seperti kisah orang lain...hehehe... Kami ni satu sekolah menengah di Sekolah Menengah Agama Al-Ihsan, Kuantan... tapi memang tak kenal dia langsung, maklumlah budak sekolah arab. Tunang nurul ni cerdik orangnye. Nurul lak, bukan cerdik pun...ok la kan?

Alkisahnya, masa CNY 2010 kami bertemu sebab kawan sesekolah buat game di Bowling Mega Mall, Kuantan.. Masa tu memang tak kenal... Tunang nurul ni, jenis happy go lucky, suka mengusik dan wat lawak... hehehe... dari situ berkenalan, dan mula bersembang tp belum jatuh cinta tau... Kemudian kami berjumpa lagi, masa tu kawan kami buat open house, nurul duk sebelah die, sambil tu duk baca tntg hal2 pengantin... mmg kene usik la ngn die... lepas tu kami chatting jer, lum tau nom phone lagi ni....
Suatu hari nurul keluar dengan kawan2 nurul, dia pulak ada kenduri kat Kajang, tak tau la datang mood gila2 nurul, nurul g msg die mcm ni "abang, sayang nak balik dah ni..." Malamnye baru die reply macam ni... "kiut juga panggilan ni kan?" masa tu, hati ni Ya Allah, Allah je tau.. Happy sangat... Rasa macam da bunga2 dalam hati ni... hehehe
Start detik malam tu kami sms gila2 mcm tu... kebetulan kami puasa sunnat, jadi masing2 bangun sahur dan gerak antara kami pastu kami sms sampai azan subuh... Kemudian, ada satu malam, saya rasa macam xsesuai la panggil die macam tu, takut la die dah da awek ke... nnt putus pulak sebab sms mcm tu ngn nurul... macam nak bergaduh pun ada malam tu.. Masing2 wat keputusan xmau msg dah... nangis juga malam tu...  sedih.. masa ni dah start sayang kat die dah
Esoknya, nurul puasa juga, tapi rasa sunyi sebab xda msg dari dia... memang lonely sangat... then die msg nurul yang die dah figureout tntg kami dan die nak bagi satu peluang pada nurul n die... masa die bg msg mcm tu mmg rasa happy giler.. gila pun xhappy mcm tu... hehehe.

Firstdate, nurul turun Gombak, da kawan konvo. Bayangkan dating bawak kawan2... 2 lelaki sorang perempuan... bawa die pegi rumah kawan nurul kat klang, nak tau kawan setuju atau tak ngan pilihan nurul... Alhamdulillah, semua kawan2 nurul semua setuju dengan pilihan nurul...
Then sebulan sekali kalau dia balik kuantan, baru kami jumpa.Maklumlah kami ni Cinta PJJ..
Firsttime die bawa nurul g umah die Mac 2011, masa tu kakak die kawin. Nurul g la menolong, tolong hias n atur meja beradap... kemudian kemas, angkat pinggan... 3bulan lepas tu, masa nurul konvo bulan june 2011, firsttime die jumpa family nurul. Raya Aidil Fitri dia datang, bawa adik2 dia.. Raya Haji pulak die datang dengan mak dan adik2 die sambil datang raya, datang melawat arwah atuk nurul yangwaktu tu tengah tenat.. Malam tu, arwah atuk meninggal... Esok tu die datang, siap tolong mandikan arwah lagi.... tu yang buat parents setuju n suka kat die tu... hehehe

Then 3december 2011 kami bertunang... Insyaallah kami nikah pada 10 November 2012...
Doakan supaya hubungan kami sampai ke jinjang pelamin hinggalah ke anak cucu...
Amin Ya Rabbal A'lamin

 ni gambar kami berdua bersama emak tunang dan ummi nurul


*Mintak kerjasama kawan2 VOTE Nurul k....
Sayang korang...

7 comments:

  1. VOTE

    http://mylifetimeever.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. VOTE!!
    http://contengcontengkahwin.blogspot.com

    Nanti vote saya gak k...
    http://contengcontengkahwin.blogspot.com/2011/12/contest-cinta-kami.html

    ReplyDelete
  3. VOTE & Gud Luck ;)

    http://tweetlurve.blogspot.com/2012/01/contest-cinta-kami.html

    ReplyDelete
  4. vote..=) gud luck nurul

    http://shafikafieka.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. VOTE!!

    http://www.facebook.com/hanifghalib

    ReplyDelete
  6. vote!!
    http://beeflyingtohoney.blogspot.com

    vote me back dear..

    http://beeflyingtohoney.blogspot.com/2012/01/contest-cinta-kami-by-miszalya.html

    ReplyDelete